Forfattermøte med Simon StrangerIll. Lisa Aisato

Jenta som ville redde bøkene

bookmark

Skolebesøk for 1. og 2. trinn

onsdag 25. mars 2020, kl. 09:30 til kl. 12:45 – Avlyst

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset og Leser søker bok

Inngang: Påmelding til skole@litteraturhuset.no

Anbefalt for: Elever fra 1. og 2.trinn

Et bibliotek kan være et magisk sted, fullt av fantastiske, morsomme og spennende bøker. Anna elsker bøker, og derfor er bibliotekaren fru Monsen en av hennes aller beste venner. Og dem hun leser om i bøkene, blir også vennene hennes.
Men en dag forteller fru Monsen sannheten om hva som skjer med bøkene som ingen låner: De havner i den mørke kjelleren – og blir kastet.
Det er ikke til å tro. Og hva vil skje med dem som bor inni bøkene da? Anna forstår at hun må gjøre noe – hun må redde bøkene!

Det er Klaus Hagerup som har skrevet boka Jenta som ville redde bøkene og Lisa Aisato som har illustrert den. Denne uka inviterer Litteraturhuset 1. og 2. trinn til en forestilling basert på boka, sammen med fortellere Marianne Sundal og Kristine Haugland og musiker Sofie Mortvedt.

Det blir forestillinger onsdag 25., torsdag 26. og fredag 27. mars og dessuten tirsdag 5. og onsdag 6.mai. Alle datoer tre klokkeslett: 9.30, 10.45 og 12.00. Varighet cirka 45 minutter. Påmelding til skole@litteraturhuset.no.