Forfattertreff nytt forlagFoto: Bookea

Forfattertreff nytt forlag

bookmark

Bookea & Calidris Forlag er endelig i Norge!

torsdag 4. november 2021, kl. 19:00 til kl. 22:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Bookea Vulkanisterna AS

Inngang: Påmelding på e-post til: info@bookea.no

Bookea og Calidris ønsker velkommen til forlagets første Forfattertreff.
Disse fire forfatterne vil fortelle om sine bøker og sitt forfatterskap i løpet av kvelden:

Stein Schinstad
Ansatt  i nesten 30 år i NRK som reporter, programleder radio/TV, vaktsjef, nettskribent.

Om sitt arbeid med Hans Jægers trilogi “Syk kjærlighet” sier forfatteren: “Jeg har alltid hatt lyst til å gå inn i stoffet til Hans Jæger, som språklig er tungt tilgjengelig.
De tre bøkene handler om det dramatiske og intense trekantdramaet mellom Oda Lasson, kunstmaler Christian Krohg og Hans Jæger. Bøkene er skrevet nærmest i dagbokform og starter en lørdag i Kristiania høsten 1887.
Jæger mener at de tre, han, Oda og Christian kan være sammen uten problemer, men Christian Krohg er «gammeldags» og sjalu og truer med selvmord. Dramaet ender i en større konflikt, og Kristianiabohemen deler seg i to: De som holder med Christian, og de som holder med Hans. Høsten 1888 går Jæger i fengsel i Møllergata 19, mens Oda og Christian gifter seg utpå høsten. Jæger ble kritisert fordi han skrev for privat, mens hans motto var at man ærlig og oppriktig skulle skrive om sitt liv slik det var. Henrik Ibsen var 65 år da han kom med setningen «Det er en bok skrevet at et svin, for svin, om svin». Men i dag «skal» bøker være private (Karl Ove Knausgård, Vigdis Hjorth etc).

Arve Idar Thorkildsen:
Han gir ut to bøker for barn: “Den Gylne Engel” og “Ranet i Solstad”.
Han har skrevet revytekster siden 1996 for Lura Revyteater.
Thorkildsen ønsker med sine bøker å gi barn og unge en god leseopplevelse, der både spenning og dramatikk er viktige ingredienser.

Terje Benjamin:
Han har kommet ut med boken “Belle- Å telle til ti” – en dramatisk fortelling hvor mye foregår på Grønland og som beskriver et annerledes liv, fiksjon og virkelighet. Dette er forfatterens første bok.

Han sier om boken: Jeg liker å besøke steder der ikke mange har vært tidligere. Derfor reiste jeg til øya Grønland da sjansen bød seg. Noterte en del under dette oppholdet. Traff mange mennesker, mitt problem var at ikke så mange voksne snakket dansk eller engelsk så jeg måtte ofte ty til min danske venn læreren for hjelp. Jeg gikk jeg på skrivekurs (2008), skrev en reiseskildring som ingen den gang var interessert i. Så kom ideen til bokmanuset bygget på Grønlandsturen i 2007. Resten er bokstavelig talt historie.

Alina Krogstad:
Alina Krogstad har tre mastergrader, advokatbevilling og jobbet som kommunikasjonssjef i et stort nordisk selskap da hun i 2019 sa opp jobben sin for å skrive boken A/S Ekteskapet. Om fire måneder har hun vært lykkelig gift i 10 år, og i følge Alina er en stor del av årsaken til dette at hun og hennes mann har driftet ekteskapet som et proft selskap og sett på kjærligheten som produktet, ikke metoden. Og nettopp hvordan man gjør det, er temaet i boken A/S Ekteskapet – ditt livs viktigste firma.

Påmelding på e-post til: info@bookea.no