Hjernens formbarhet i møte med livsvanskerFoto: Shutterstock

Hjernens formbarhet i møte med livsvansker

bookmark

Tre samtaler om tre livsfaser

onsdag 23. september 2020, kl. 18:00 til kl. 19:15

Sal: Digitalt

Arrangør: Hjernerådet og Rådet for psykisk helse

Inngang: Arrangementet streames direkte

I alle livsfaser kan vi oppleve traumer og vansker som truer med å endre situasjonen vår, ja, nærmest «velte» livet. Må vi bare godta slikt? Eller kan vi gjøre noe med det? Vi som arrangerer dette møtet under Forskningsdagene, er opptatt av at hjernen er formbar. Hjernen er et fantastisk instrument som kan påvirkes hele livet.

I tre «kafésamtaler» tar vi for oss livsvansker i barndom, i voksen alder og i eldre år. Konferansier er Marianne Løvstad, fagsjef i psykologi og spesialist i nevropsykologi ved Sunnaas sykehus og professor II ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo (UiO).

I løpet av de tre samtalene snakker hun med:
Anna Luise Kirkengen, spesialist i allmennmedisin, fastlege i 30 år og forsker. Hun har bl.a. skrevet boken «Hvordan krenkede barn blir syke voksne».
Anne-Kristine Schanke, nevropsykolog og tidligere sjefspsykolog ved Sunnaas Sykehus.
Torbjørn Elvsåshagen, nevrobiolog, og postdoktor ved UiO. Han er også knyttet til NORMENT – Norsk senter for forskning på mentale lidelser.
Ingeborg Moræus Hanssen, kulturarbeider, tidligere lokalpolitiker og kinosjef i Oslo gjennom en årrekke, nå en aktiv pensjonist.
Andreas Engvig, geriater ved Oslo universitetssykehus med doktorgrad om hukommelse fra Psykologisk institutt, UiO. Han er forfatter av boken Demensbrems som er kommet ut i år.

Pga. smittesituasjonen er møtet gjort om til et digitalt møte som streames fra Litteraturhuset via Hjernerådets Facebookvegg. Dermed blir det også mulig for alle som vil å være med på møtet. Arrangementet er en del av Forskningsdagene, som i år har hjernen som hovedtema. Livestreamingen blir liggende som en video på Hjernerådets Facebookvegg og kan sees etterpå.

Arrangementet inngår i Forskningsdagene 2020 og er gratis.