Hjernepodcast live m Gaute Einevoll

bookmark

Podcastinnspilling

lørdag 19. september 2020, kl. 20:00 til kl. 21:30

Sal: Wergeland

Arrangør: NMBU og Universitetet i Oslo

Inngang: Gratisbilletter slipper 14.09 kl. 09:00

«Vett og vitenskap» om EUs Human Brain Project (HBP)

Forskere simulerer hjernen ved hjelp av datamodeller for å forstå hvordan celle- og systemnivå i hjernen er knyttet sammen. Slik håper de at vi kan få en bedre forståelse av eksempelvis hjernesykdom.

I den spennende hjerneforskningen benyttes metoder fra informatikk, fysikk og matematikk. Metodene blir spesielt viktige i hjerneforskningen i det 21. århundret for å få mer forståelse av de store mengder eksperimentelle målinger som gjøres.

Du får også vite hvordan EBRAINS-infrastrukturen kan hjelpe forskere, som ikke er spesialister i informatikk, fysikk eller matematikk, slik at de også kan gjøre denne type matematisk hjerneforskning.

Det vil bli anledning for å stille spørsmål.

 

Foran mikrofonene deltar:

Professor i medisin Jan Bjaalie, Universitetet i Oslo, leder av «infrastruktur»-delen av HBP

Professor i informatikk Hans Ekkehard Plesser, NMBU, leder av «high-level support team» i HBP

Professor i fysikk Gaute T. Einevoll, NMBU, deltager i HBP, spesielt i utvikling av metoder for å simulere signaler målt fra hjernen (som vil inngå som en del av EBRAINS)

Vil du vite mer om prosjektet? Engelsk her og norsk her.

Arrangementet inngår i Forskningsdagene 2020 og er gratis.

Av smittevernhensyn (covid-19) er arrangør ansvarlig for å holde oversikt over hvem som er til stede på arrangement for å kunne bistå kommunen i evt. smittesporing, og har derfor gratisbilletter for registrering.  Gratisbilletter til arrangementet slippes 14.09 kl. 09:00