Velkommen til forskningsformidlingsbonanza!

bookmark

torsdag 28. september 2017, kl. 20:00 til kl. 21:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk forening for forskningsjournalistikk og Forskningsdagene

Inngang: Gratis

Hvordan formidle forskning til allmennheten, uten å miste faglig tyngde? Et spørsmål med mange svar – og muligheter! Vi har utfordret Unni Eikeseth, forsker, forskningsjournalist og lærebokforfatter til å utforme ti gode råd for forskningsformidling.

Eikeseth presenterer rådene, og møter Sverre Gunnar Haga, kommunikasjonsleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), til en samtale om språket, historiene, teknikkene og innfallsvinklene – som gjør at du aldri igjen vil gå tilbake til kjedelig forskningsformidling.

Hva er skillet mellom god forskningsformidling og journalistikk? Norsk forening for forskningsjournalistikk inviterer til samtale med journalist Hanne Østli Jakobsen, kreftforsker Anne Lise Børresen-Dale og Unni Eikeseth.

Ordstyrer: Martin Toft, Uniforum, UiO

 

I kveldens tredje innslag kårer Forskningsrådet vinneren av årets formidlingspris. Prisen tildeles forskere som har utmerket seg med levende og nyskapende kommunikasjon av høy kvalitet fra sitt eget fagfelt. Alle typer formidling i alle typer medium, og både langvarig innsats og enkeltstående tiltak. Prisen er på 500.000 kroner.

Velkommen!

 

Arrangementet er en del av Forskningsdagene til Norges forskningsråd.