«And Then There Was Silence»

bookmark

Fotoutstilling og foredrag ved Jan Grarup

torsdag 14. mars 2019, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Amnesty Jus Oslo

Inngang: Gratis

Det finnes mange krisesoner rundt om i verden. Den prisbelønnede danske pressefotografen Jan Grarup har i flere tiår reist verden rundt. Han har vært vitne til krig, konflikter og humanitære katastrofer, og har gitt verden et innblikk i verdens brennpunkter gjennom sine fotografier.

Jan formidler noen av de verste sidene ved verden, men samtidig inneholder de glimt av håp og noen av de mest formidable menneskelige egenskapene som overlevelse, omsorg og kjærlighet. Hans arbeider har vunnet flere danske og internasjonale priser slik som to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, 8 World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award, samt mange andre utmerkelser fra POYi og NPPA.

14. mars kommer Jan Grarup til Oslo. Menneskerettighetsuka inviterer til en utstilling av et utvalg av Jans verker fra samlingen «And Then There Was Silence» og et foredrag hvor Jan deler sine personlige erfaringer med oss. Foredraget er både tankevekkende og underholdende – og en mulighet til å åpne for en personlig refleksjon over den verdenen vi lever i.