Fra torsk til Tosca

bookmark

Verdens beste torskeaften med Vetle Lid Larsen og superkokk Tore Namstad

torsdag 5. mars 2015, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Kafe Oslo

Inngang: Billett

Kokt torsk er Norges bidrag til verdensgastronomien. Men hva drikker man til torsken? Italia-kjenneren Vetle Lid Larssen er ikke i tvil.
Bli med på en reise hvor norsk torsk møter heftige italienske rødviner.

I løpet av én kveld smaker vi oss fra Roma til Røst, fra Værøy til Veneto:
Den femretters torskemenyen er komponert og tilberedt av kokk, restauratør og kokebokforfatter Tore Namstad.

Vinene fra Italias mest anerkjente produsenter kommer fra Veneto, Piemonte, Chianti, og Sicilia, og er håndplukket av Vetle Lid Larssen.
Hva skjer i ganen når en Valipolicella møter en 14 kilos Lofot-torsk? Hvorfor kommer tårene når man drikker Chianti Classico til blodfersk fjordtorsk fra Tromøysund?

Hva var det første venezianeren Pietro Querini sa da han strandet på Røst? Hvorfor er det norske fjell bak Leonardo da Vincis «Mona Lisa»? Hva er den hemmelige forbindelsen mellom det skjønne Italia og det sinnsvake Nord-Norge? Dessuten: spiste Tosca torsk?

Svarene får du på Litteraturhuset denne kvelden.

Påmelding: post@kafeoslo.no