Frokostseminar

Frokostseminar

bookmark

Hvor kommer maten fra - hvor lett er det å ta opplyste valg?

onsdag 13. oktober 2021, kl. 08:30 til kl. 10:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Norges Bondelag

Inngang: Gratis gjennom påmelding

For å delta på seminaret ved fysisk tilstedeværelse på Litteraturhuset, vennligst registrer deg her

I tillegg til fysisk arrangement på Litteraturhuset vil frokostseminaret streames her

 

Hvor kommer maten fra – hvor lett er det for forbruker å ta opplyste valg? Hensikten med dette seminaret er å rette oppmerksomhet mot hvordan mat merkes med opprinnelsesland, finne ut hvordan forbrukerne forholder seg til opprinnelsesmerking av mat, få kunnskap om regelverket for merking av opprinnelsesland og drøfte hvordan dette kan bli bedre.

Målgruppe for seminaret er matvarebransjen og aktørene i verdikjeden for mat, organisasjoner, fagfolk, studenter og interesserte forbrukere.

Program:

08.10 Kaffe

08.30 Åpning og velkommen
Jorunn Henriksen, leder, Norges Bygdekvinnelag

08.35 Hva er forbrukernes holdninger til opprinnelsesmerking av mat? Presentasjon av omnibus ved Ida Lagos Andersen, seniorrådgiver, Forbrukerrådet.

08.45 Hva sier regelverket om opprinnelsesmerking – hva er obligatorisk og hva er frivillig? Ved Nina Lødrup, seniorrådgiver, Mattilsynet.

09.05 Origin labelling of food – the EU consumer perspective – video
Camille Perrin, BEUC.

09.10 Bondens perspektiv på opprinnelsesmerking av mat. Ved Bjørn Gimming, leder, Norges Bondelag.

09.15 Hva møter forbrukeren i butikk – noen eksempler ved Jorunn Henriksen, leder, Norges Bygdekvinnelag.

09.30 Panelsamtale
Hva må til for at forbrukeren skal kunne ta mer opplyste valg om hvor maten kommer fra? Samtalen ledes av Gunstein Instefjord, leder forbrukerpolitikk, Forbrukerrådet.

I panelet: Knut Lutnæs, kommunikasjonsrådgiver, COOP Norge, Alvhild Hedstein, direktør bærekraft og innovasjon, Bama, Gunnar Bakke, direktør, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF.

Spørsmål fra salen.

Avslutning kl. 10.00