Krig og matkrise i Europa
Frokostseminar
Seminaret kan også følges direkte via stream
Krigen i Ukraina har ført til at både europeiske og norske matprodusenter opplever akutt leveringssvikt på viktige råvarer. I løpet av de siste årene har klimaendringer, koronapandemien, samt økte råvarepriser avdekket sårbarheter i dagens systemer. Russlands invasjon av Ukraina har forverret dette ytterligere, og det er forventet at Norge, Europa og resten av verden må belage seg på økte priser og svekket matsikkerhet i tiden fremover.
Den norske Atlanterhavskomité, Yara og NHO Mat og Drikke inviterer deg til å delta på frokostseminar torsdag 31. mars kl. 08:30-10:00.
Her vil vi belyse krigens påvirkning på matproduksjon og matsikkerhet.
Hva betyr Russland, Ukraina og Hviterussland for matsystemet? Hvordan kan privat sektor og myndigheter jobbe sammen for å møte disse utfordringene? Hvordan kan vi hindre at matkrisen forsterker eksisterende, eller utløser nye kriser og konflikter?
Innledninger ved:
– Anne Beathe Tvinnereim (Sp), utviklingsminister
– Ine Eriksen Søreide (H), leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité
– Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International ASA
– Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke
Møtet ledes av generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Hansen Bundt.
Møtet finner sted på Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29
Det vil bli enkel servering.
Vel møtt!