Gjeld – Hvordan Vesten lurte seg selv

bookmark

Ingjald Ørbeck Sørheim-konferansen 2011

onsdag 19. oktober 2011, kl. 10:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Res Publica

Inngang: Gratis

Ingjald Ørbeck Sørheim-konferansen 2011
Vesten er havnet i gjeldskrise, etter over tredve år med gjeldsdrevet vekst i hele den vestlige verden. Manglende reallønnsvekst har blitt kompensert for med vekst i kreditter og lån. På konferansen lanseres den brennaktuelle boka Gjeld – Hvordan Vesten lurte seg selv, av Christian Anton Smedshaug. Boka beskriver den historiske utviklingen som har ført oss ut i uføret. Boka lanseres med en heldagskonferanse viet temaet gjeldskrise, med innlegg fra Erik S. Reinert, Stein Reegård, Maria Reinertsen, Bent Sofus Tranøy og Ingrid Hjertaker om gjeldskrisas utfordringer.

Konferansen er til minne om advokaten og politikeren Ingjald Ørbeck Sørheim (1937—2010). Han var var aktiv i Arbeiderpartiet og kjent som en modig samfunnsdebattant og medlem av Res Publicas faglige råd.

Påmelding her

Om Gjeld – Hvordan Vesten lurte seg selv:

Hvem skal redde statene? Den økonomiske krisen Vesten er inne i er langt alvorligere enn finanskrisen i 2008, hevder Chr. Anton Smedshaug. Da var det private husholdningers gjeld som var årsaken til krisen, nå er gjeldskrisen nådd et statlig nivå, og pengene som kunne vært nødvendige er langt på vei brukt.

På en lettfattelig måte og med dramatikk som i en thriller fortelles historien om hvordan de vestlige stater havnet i det verste økonomiske uføret siden 1930-årene.I Østen derimot industrialiserte Kina og overtok den produksjon som Vesten avviklet. Hvordan kunne dette skje? Denne boka forklarer hvordan.

«En glimrende og hyperviktig bok!»
Hallvard bakke, økonom og tdl. statsråd (Ap)

«…velskreven…informativ. Ei lettlesen og god bok!»
Rune Skarstein, økonom NTNU