God hjernehelse er viktig 1

God hjernehelse er viktig!

bookmark

Bruk hodet og ta vare på hjernen

tirsdag 4. juni 2019, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Hjernerådet og Lifebrain

Inngang: Gratis

Hjernehelse omfatter både din fysiske og din psykiske helse. Hjernen er det viktigste organet vi har. Forsker Monica Aas snakker om hjernen og stress. Professor Christian Drevon er opptatt av kosthold og fysisk aktivitet. Professor Hanne F. Harbo peker på hjernen som vår neste store helseutfordring. Spesialrådgiver og forsker Isabelle Ljøsne inviterer deg til å være med på en spørreundersøkelse der du kan påvirke arbeidet som gjøres for å gi befolkningen god hjernehelse. Fullt program finner du under:

  • Hva er hjernehelse – egentlig?

Tidligere snakket man mye om ulike hjernesykdommer hver for seg. I dag tenker vi mer på hjernen som en helhet og ser sammenhenger. Hjernen er vår neste store helseutfordring!

Hanne F. Harbo, avdelingsleder på nevrologisk avdeling, Oslo universitetssykehus, professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo.

  • Stress og hjernehelse

Det fleste av oss opplever perioder med stress. Stress kan påvirke hvordan vi har det, og hvordan vi fungerer i hverdagen. Men hva gjør stress med hjernen vår?

Monica Aas, forsker ved Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT), Universitetet i Oslo

  • Kosthold og fysisk aktivitet er viktig for hjernehelsen

Mange av de samme faktorene som er viktig for andre av kroppens organer er også viktig for hjernen, med noen viktige forbehold.

Christian A. Drevon, professor i ernæring ved Universitetet i Oslo og rådgiver for analyselaboratoriet Vitas AS i Forskningsparken.

  • Vær med å lage god hjernehelse for deg selv og andre

Hva tenker du om din hjernehelse? Hjernerådet og Lifebrain inviterer deg til å være med på en global spørreundersøkelse om hjernehelse. Du svarer på norsk. Hva er du villig til å gjøre for å opprette en sunn hjerne? Svarene i studien vil være svært nyttige for alle som arbeider med hjernehelse; både hjerneforskere, helsepersonell, brukerorganisasjoner og politikere. 

Isabelle B. Ljøsne, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet og forsker i Lifebrain

 

Salen slipper til med spørsmål, og ekspertene svarer.

Møtet er gratis, og det er ingen påmelding og ingen billetter. Publikum får plass etter prinsippet om først-til-mølla.

Ta kontakt om du er rullestolbruker eller har en annen funksjonsnedsettelse. Vi gjør det vi kan for å legge til rette for deg: post@hjerneradet.no.

Hjertelig velkommen!