Automatisk kladd 30

Grønn omstilling nå?

bookmark

Med Klaus Mohn, Dag O. Hessen, Berit Kristoffersen og Emma Tollersrud

torsdag 11. juni 2020, kl. 19:30 til kl. 20:00

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

De siste månedene har klimagassutslippene gått ned og lufta blitt renere, både nasjonalt og globalt. Men er det en god nyhet når samfunnet i stor grad har stoppet opp, og vi har fått rekordhøy arbeidsledighet?

Mange har tatt til orde for at statens redningspakker må sette fart i omstillingen til et nullutslippssamfunn, mens andre mener vi nå må sette arbeidsplasser foran klimaet. Er det i det hele tatt mulig å tenke på en grønn omstilling nå, eller viser nettopp korona-dugnaden at vi er i stand til å gjennomføre store og nødvendige endringer i fellesskap? Og hvor kan vi starte?

Klaus Mohn er tidligere sjefsøkonom i Statoil, og nå rektor ved Universitetet i Stavanger. Han skapte bølger i oljehovedstaden da han sa at regjeringen ikke bør endre oljenæringens skatteregler for å redde dem ut av krisa.

Berit Kristoffersen er samfunnsgeograf og førsteamanuensis ved det nye energisenteret ARC på UiT – Norges arktiske universitet, og hun har forsket på olje og klima de siste 15 årene.

Dag O. Hessen er biolog og professor ved Universitetet i Oslo, og har nettopp gitt ut boka Verden på vippepunktet, om tilstanden for natur og klima, og hvor ille det kan gå.

Samtalen ledes av Emma Tollersrud, som er journalist i Klassekampen.

Arrangementet inngår i serien … etter viruset, et samarbeid mellom Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger og Litteraturhuset.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig.