Gull, arbeid og galskap

bookmark

Tian Sørhaug om penger og objekttrøbbel

tirsdag 1. mars 2016, kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Fagbokforlaget

Inngang: Gratis

Tian Sørhaugs nye bok Gull, arbeid og galskap handler om penger og det pengeaktige, hvordan pengene forvandler karakter foran øynene våre, og hvordan forvandlingen sprer seg. Vår tid lider under et tap av eksterne, objektive referanser. For eksempel har det menneskelige arbeidet mistet mye av sin verdiskapende karakter, og klokketid er ikke lenger en god standard for arbeidets verdi. Etablerte forskjeller og grenser viskes ut, og motsetninger kan smelte sammen. Verdsetting og verdiskaping lar seg ikke bestandig skille fra hverandre. Boken forfølger konvergerende mønstre av objekttrøbbel i tre forskjellige sfærer: finans, arbeid og psykiatri.

Tian Sørhaug er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Forskningsinteressene hans er innenfor lederskap, konstruksjon av autoritet, organisatorisk variasjon/endring og den grunnleggende relasjonen mellom arbeid og kapital i en globalisert økonomi, der informasjonsbehandling og kunnskap er en kritisk produktiv faktor.
Fredrik Engelstad er professor emeritus i sosiologi ved Universitetet i Oslo.
Finn Skårderud er professor, psykiater og forfatter.
Grete Wennes er professor i ledelse ved Handelshøyskolen i Trondheim.

PROGRAM
15:00 Dørene åpnes. Registrering, mingling.
15:30 Tian Sørhaug innleder med å gå snakke om boken, dens intensjon og innhold. Deretter kommenterer Fredrik Engelstad, Finn Skårderud og Grete Wennes boken fra hvert sitt faglige ståsted. Til slutt oppsummerer Tian Sørhaug og det åpnes for kommentarer og spørsmål fra salen.
16:30 Mingling, boksignering
17:00 Slutt

Påmelding her