H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med forfatter Geir Gulliksen

bookmark

fredag 3. juni 2016, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturtoget

Inngang: Gratis

For tredje år på rad tar Kronprinsesse Mette-Marit Litteraturtoget.  Hovedformålet med toget er å øke interessen for bøker, og å få folk til å lese mer.

I år går toget fra Bergen til Oslo, med bok-stopp på bibliotekene på Voss, Gol og Hønefoss. På reisen inviterer Kronprinsessen til samtaler om litteratur og lesning. Mottoet for reisen er: Det finnes en bok for alle!

I år er Litteraturhuset i Oslo endestasjonen på reisen. Du inviteres til en samtale med Nordisk råd-nominerte Geir Gulliksen. Det skal handle om kjærligheten i – og for – litteraturen, om utenforskapet i ekteskap og kjærlighet, om liv og skriving. 

Geir Gulliksen (f. 1963) er både forfatter og en av våre mest anerkjente forlagsredaktører. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Han mottok Aschehougprisen i 2014 og er nominert til Nordisk råds litteraturpris for fjorårets roman, «Historie om et ekteskap».

Utdrag fra «Historie om et ekteskap» blir lest av Ane Dahl Torp og Gard Skagestad fra Det Norske Teatret.

Gratis adgang

 

«Hvis kjærligheten tok slutt, ville det få tilbakevirkende kraft, det ante vi ikke ennå, men slik var det nå: Hvis kjærligheten en dag ikke var der lenger, hadde den aldri vært der før heller.»

Geir Gulliksen «Historie om et ekteskap»