Women go West: The Search for Belonging in a Changing Europe

bookmark

Foredrag ved Maja Hrgović

fredag 8. mai 2015, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Mødrene drar, barna blir igjen med fedre eller besteforeldre. Balkan rammes hardt av den nye europeiske økonomiske virkeligheten, og sliter samtidig med ettervirkningene etter krigen. Nå tømmes hele landsbyer for kvinner som reiser vestover på jakt etter jobb. Men hvilken pris betaler de på hjemmebane? Og hvilken pris betaler barna? Hvordan preges familestrukturene av at kvinnene bor i utlendighet over lengre perioder?

Kroatiske Maja Hrgović ble tildelt The Balkan Fellowship for Journalistic Excellence etter å ha publisert sine sosioøkonomiske og sosiologiske studier av kvinnemigrasjonen i den kroatiske avisen Novi List. Hun fikk også førstepremie for fremragende journalistikk av det balkanske nettverket for undersøkende journalistikk, og artiklene er publisert i boka Identity: The Search for Belonging in a Changing Europe.

HALLO BALKAN
Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Hallo Balkan, som går over fem dager fra onsdag 6.- til søndag 10. mai. I år er det tjue år siden Bosniakrigen ble avsluttet. Hva skjer med litteraturen på Balkan? Hvilke forfattere leder an, hva skriver de om og i hvilke sjangre?
Les mer her