Håndbok i utviklingsteorier

bookmark

Boklansering

fredag 20. januar 2017, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Rethinking Economics Norge

Inngang: Gratis

Den verdensledende utviklingsøkonomen Jayati Ghosh besøker Oslo for å lansere The Handbook of Alternative Theories of Economic Development. Sammen med medredaktørene Erik Reinert og Rainer Kattel vil hun utfordre nyklassiske utviklingsteorier og vise frem vellykkede alternativer til dagens mainstream. Dette er den første dagen av Rethinking Economics – Norge‘s 2-dagers konferanse om økonomifaget. 

Innledning: Jayati Ghosh
Paneldisjusjon med Erik Reinert, Rainer Kattel og Jayati Ghosh 
Ordstyrer: Ingrid Harvold Kvangraven, PhD-student ved The New School og styremedlem i Rethinking Economics Norge
 
 
Jayati Ghosh er økonomiprofessor ved Jawaharlal Nehru University i New Delhi, og leder «International Development Economics Associates» (Ideas). Hun er fast spaltist i The Guardian, samt i flere indiske aviser. I 2010 var hun en av vinnerne av ILO (Den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen) sin pris for «Decent Work Research».

Sammen er Jayati Ghosh, Erik Reinert og Rainer Kattel aktuelle med boken «Handbook of Alternative Theories of Economic Development». Boken – med 40 kapitler, 50 forfattere og over 800 sider og med stor vekt også på ikke-europeiske teorier – viser vellykkede alternativer til dagens «mainstream», og beskriver hvordan utviklingsteori og -praksis gjennom de siste 500 årene har bygget på en helt annen virkelighetsforståelse. Et sentralt spørsmål som flere av kapitlene i boken stiller er hvilke økonomiske aktiviteter som gir best potensiale for utvikling. Kan historien si oss noe om hvilke økonomiske aktiviteter som ikke fører til utvikling?

Erik Reinert er professor i teknologi og utviklingsstrategi ved Tallinn University of Technology, Estland. Han er også seniorrådgiver i tankesmien Res Publica og grunnlegger av The Other Canon, et nettverk som definerer seg selv som et alternativ til det tradisjonelle økonomimiljøet.

Rainer Kattel er professor i innovasjon ved Tallinn University of Technology, Estland. Han er også medlem av Europakommisjonens ekpertgruppe på offentlig innovasjon. Han forsker på industri- og innovasjonspolitikk i utviklingsland, særlig i Sentral- og Østeuropa og Latin-Amerika.

Les mer om og bestill boka her: http://www.e-elgar.com/shop/handbook-of-alternative-theories-of-economic-development

Boklanseringen er en del av en 2-dagers konferanse om alternative økonomiske teorier som er organisert av Rethinking Economics – Norge. Dette er et nettverk for økonomer, studenter og andre med økonomifaglig interesse med mål om å fornye og berike økonomifaget ved å bygge på det mangfoldet av økonomiske perspektiver og tradisjoner som finnes. Les mer om Rethinking Economics Norge her: https://rethinkingeconomicsnorge.com/og les mer om resten av konferansen her: https://www.facebook.com/events/1260001670731375.