Er du blitt til noe annet enn den du er?Foto: Anita Søderlind Andersen

Har du glemt hvem du egentlig er?

bookmark

Reprise-foredrag ved Jon Schau

tirsdag 1. oktober 2019, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Changework AS

Inngang: 295,-

Etter mange oppfordringer kommer Jon nok en gang til Litteraturhuset i Oslo.

Jon Schau ble høsten 2018 sendt rundt på en Norgesturné av TV-aksjonen. Hans oppdrag var å snakke om det bakenforliggende for «Mindre alene sammen». Hvorfor, hva, hvem…

Han har lenge jobbet med noe han kaller «å gjenvinne vår evne til å være sammen», fordi han ser mange tegn på at vi har mistet den evnen. Vi tror vi er sammen, men er egentlig alene ved siden av hverandre.

Det handler om noe Jon Schau oppdraget da han for noen år siden laget en liten film med Per Fugelli, produsert av NRK. Er det slik at vi blir født som en unik noen, men vokser opp til å bli til en utvisket noe? Mye tyder på det.

Hva ville du gjort annerledes om du fikk leve en gang til? Undersøkelser viser at over 9 av 10 døende mennesker angrer på at de aldri var seg selv. Det er altså veldig vanlig å dø med følelsen av at man ikke har vært her. Ikke vært her som den vi er.

Vi tror vi må bli til noe, og overser den noen vi er født som.

Har vi blitt hestene som konkurrerer om å bli kåret til «beste reinsdyr»?

En politiker i Bergen kom etter foredraget og sa: “Dette er de mest forandrende 45 minutter i mitt liv.»

Jon Schau ble også kontaktet av en tidligere statsråd etter et annet av foredragene. Han sa: «Dette er sååå bra, og sååå viktig. Du MÅ reise rundt i hele Norge og snakke om dette!»

Og nå er han i gang!

Etter mange fullsolgte hus rundt om i landet kommer han igjen til Litteraturhuset i Oslo.

Formidlet med en herlig kombinasjon av humor og alvor vil Jon Schau gi deg tankevekkende perspektiver på hvem du er. Hvorfor vi lar oss forføre til å tro at vi bør helst være noe annet. Og hvordan vi skal finne veien ut av blindsporet vi har rotet oss inn i.