Harriet i flammer

bookmark

Siri Hustvedt og Kåre Bulie

onsdag 3. september 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER NÅ UTSOLGT I HOVEDSALEN. BILLETTER TIL OVERFØRING PÅ STORSKJERM TIL KR. 50,- KAN KJØPES HER


Transvestisisme florerer hos Cavendish. Hvordan kan en kvinne ellers galoppere inn i verden? Hvordan kan hun ellers gjøre sin stemme hørt? Hun må bli mann, eller hun må forlate denne verden eller forlate kroppen sin, den nedrigfødte kroppen, og flamme.

Siri Hustvedts siste roman Denne flammende verden er bygget opp som en fiktiv biografi om den underkjente kunstneren Harriet Burdens. Ved hjelp av en av sakprosaens sjangre, og via fiktive dagboksnotater, kunstartikler, anmeldelser og intervjuer med familie og venner, skapes et mangefasettert portrett av Harriet, Harry blant venner. Man kommer også tett på hennes siste store kunstprosjekt, Maskeringer. Et vågalt stykke  arbeid som skal sikre hennes plass i kunsthistorien, men alt går ikke helt etter planen.

«Boka har et underliggende feministisk raseri», har forfatteren sagt i intervju med Dagsavisen. Hvorfor tildeles kvinner en så liten del av kunstscenen? Og hvorfor er kunstnerens kjønn så avgjørende i resepsjonen av det som skapes?

I fjor høst, før Denne flammende verden hadde gått til trykk, leste Hustvedt utdrag fra den på Litteraturhuset. Nå vender hun tilbake for å snakke med spaltist og litteraturanmelder Kåre Bulie om romanen som av mange kritikere holdes fram som hennes beste. Den norske oversettelsen er ved Bodil Engen. Arrangementet foregår på engelsk.