Havnasjonen NorgeFoto: Iakov Kalinin/123rf

Havnasjonen Norge

bookmark

Verdensmester på havforvaltning?

torsdag 11. april 2019, kl. 09:00 til kl. 11:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Arctic Frontiers

Inngang: Gratis

Norge er 80% hav og havet er nøkkelen til både verdiskapning og vår velferd. Men er Norge virkelig en verdensmester på havforvaltning?

Statsminister Erna Solberg har etablert et internasjonalt høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi. Høsten 2019 er Norge vertskap for Our Ocean-konferansen.

Kjell Inge Røkke vil bygge “Verdenshavenes hovedkvarter” i Norge. Vi sier Norge er blant de beste i verden på havforvaltning. Petroleum, offshore, shipping, havbruk og fiskeri; sammen legger disse havnæringene fundamentet for store deler av vår velstand og sikrer at vi har levende og livskraftige samfunn langs kysten. Samtidig er alle disse næringene kontroversielle. Dersom vi legger til havdeponering fra landbasert gruveindustri er bildet enda mer kontroversielt. Et stadig mer polarisert ordskifte rundt havnæringene er i ferd med å slå en kile inn i den norske vekst-vern-linjen. Samtidig setter Norge hav på den globale agendaen og vi ønsker å ta en lederrolle i det internasjonale arbeidet for å sikre rene, sunne og produktive hav. Men kan den norske modellen eksporteres? Og hvorfor er modellen vår den beste?

Seminaret er åpent for alle og gratis å delta på. Kaffe serveres fra kl 08:30 og for de som melder seg på via secretariat@arcticfrontiers.com blir det lett lunsj og mingel mellom 11:00 og 12:00.