Hendelsen

bookmark

med Heidi Gjermundsen Broch, Rolf Kristian Larsen og koret Da Capo fra Hole

fredag 25. april 2014, kl. 19:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Brageteateret

Inngang: Billett

Med Det Norske Teatrets Heidi Gjermundsen Broch og filmskuespiller Rolf Kristian Larsen i rollene presenterer Brageteatret Hendelsen, av David Greig. Et unikt teaterprosjekt hvor teaterkunst og kormusikk smeltes sammen i en spennende forestillingsform!

I Hendelsen er handlingen lagt til et lokalsamfunn der presten Claire arbeider med inkludering og samhold. Et av tiltakene hennes er å danne et kor der det er plass til alle. Når vi kommer inn i historien har koret vært utsatt for en forferdelig hendelse: En dag dukket en ukjent ung mann opp på en øvelse og skjøt flere kormedlemmer. I etterkant har Claire sterk skyldfølelse for at hun ikke klarte å forhindre den grusomme handlingen. Hun var korets leder, hun ba ham inn, og hun overlevde…

I bearbeidelsen av den traumatiske hendelsen er Claires behov for å forstå gjerningsmannen så sterkt at hun oppsøker en rekke personer som på ulikt vis har kunnet påvirket den unge mannens utvikling. Til slutt gjenstår det å oppsøke gjerningsmannen selv. Dette er et stykke om empatiens utilstrekkelighet, om hvordan et samfunn leger sine sår og om hvordan man kommer seg videre etter en så rystende hendelse. Hendelsen forteller om tragedie, besettelse og vår destruktive trang til å begripe det ubegripelige.

Hendelsen skal spilles i 10 kommuner i Buskerud, i hver kommune står et nytt kor på scenen. Forestillingen skal gjestespille i Østfold og spilles på Litteraturhuset i Oslo.

Av: David Greig
Regi: Ramin Gray
Oversettelse: Marco Demian Vitanza
Musikk: John Browne
Musikalsk ledelse: Trond Lindheim / Joseph Angyal
Dramaturg: Oda Radoor

Les mer om Hendelsen her 
Kjøp billett her. Ordinær kr 325,- Student/honnør kr 250,- 5 venner = grupperabatt! J kr 300,- per billett.