Her kommer Mummi

bookmark

Tove Jansson hundre år

lørdag 3. mai 2014, kl. 12:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Mammaen til Mummi ble født i 1914, og i år er det hundre år siden. Da trenger vi en real Mummifest!

Kl. 12.00 (Wergeland):
Mummitrollet kan både synge og danse, og det kan vennene hans også! Den finske Mummi-musikeren Benny Törnroos inviterer til konsert med mummivennene, og kanskje kommer Snusmumrikken, Sniff og Mummimamma også. Men hva med skumle Hufsa? Når konserten er ferdig, kan de som vil, få hilse og klemme på et ekte mummitroll. Passer for hele familien.

Kl. 13.00 (Sjeherasad):
Det er ikke noe hyggelig å ha bursdag når ingen av vennene husker det. Mummitrollet er trist og skuffet, men kanskje de ikke har glemt ham likevel? Fortelleren Charlotte Øster leser og viser bilder fra Mummitrollet og bursdagsknappen. Passer best for barn fra 3 år og oppover.
 
Kl. 13.30 (Wergeland):
Den trygge dalen oversvømmes av vann, og mummifamilien tvinges til å forlate huset sitt. De kommer seg så vidt unna vannmassene og hopper om bord på det som viser seg å være scenen til teaterrotten Emma… Nå vises filmen Mummitrollens farliga midtsommar på Litteraturhusets største lerret, med finlandssvensk tale. Passer for alle.

Ta også turen innom Mummidalskafeen i tredje etasje for mummitegning og bringebærsaft. Alle arrangementer er gratis, og dagen er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt, Finno.