Historisk søndag

bookmark

Om Pablo Escobar

søndag 12. mars 2017, kl. 13:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

PÅ GRUNN AV STOR FORVENTET PÅGANG DELER VI UT GRATISBILLETTER TIL ARRANGEMENTET. BILLETTER KAN HENTES I BOKHANDELEN I 1. ETASJE FRA 12.00. DØRENE TIL ARRANGEMENTET ÅPNER 12.30. 

 

«Faren min var mye verre enn det som blir fremstilt i serien. Han terroriserte en hel nasjon og drepte 3000 mennesker.»

Juan Pablo Escobar om sin far. 

 

Pablo Escobar var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle. Nå kommer narkobaronens sønn, Juan Pablo Escobar til Litteraturhuset for å fortelle sin historie om hvordan det var å vokse opp med en slik far. 

I boken Min far – Pablo Escobar forteller han den rå og virkelige historien om faren, mannen som kunne ty til de mest brutale formene for vold, samtidig som han utøvde en uendelig kjærlighet overfor familien sin. En rystende fortelling og det mest oppsiktsvekkende portrettet av personen som inspirerte TV–serien Narcos. 

Juan Pablo Escobar ble født i Medellín i 1977. Han er arkitekt, industridesigner og foredragsholder. Som voksen endret han navn til Juan Sebastían Marroquín Santos. Han var hovedperson i dokumentarfilmen Pecados de mi Padre (Min fars synder), som vant syv internasjonale priser og ble vist av FN under markeringen av Den internasjonale fredsdagen. Som pasifist har Marroquín tatt initiativ til dialog, forsoning og tilgivelse overfor barna til alle dem som ble ofre for narkoterroren faren hans utøvde på 80- og 90-tallet.

Møt ham i samtale med Asbjørn Slettemark.