Hitler i England

bookmark

Anna Funder i samtale med Arnhild Skre

onsdag 25. april 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Året er 1933, og Hitler kommer til makten i Tyskland. To unge par må plutselig rømme. De kommer seg til England, men er de i sikkerhet der? Kan de stole på hverandre, og hvor lange armer har egentlig Hitler?

Den australske forfatteren, journalisten og internasjonale advokaten Anna Funder har bodd mange år i Tyskland. Hun har tidligere fått mye oppmerksomhet for boka Stasiland, en sakprosabok om Øst-Tysklands hemmelige politi, som kom ut i 2003. Boka ble nominert til diverse priser og vant blant annet Storbritannias høyeste utmerkelse for sakprosa, nemlig BBCs Fours Samuel Johnson Prize.

Nå kommer Funder med sin første roman, og nok en gang spiller tysk historie en viktig rolle. Fortellingen som på norsk heter Alt hva jeg er, tar utgangspunkt i virkelige hendelser, i livshistorien til tyske Ruth Blatt, som på mirakuløst vis unnslapp Hitler-Tyskland og etter hvert kom seg til Australia. De hun flyktet sammen med, var ikke like heldige.

Hvor slutter historiefortellingen, og hvor begynner fiksjonen? Hvordan jobber man når romankarakterene også er virkelige mennesker? På Litteraturhuset snakker Anna Funder med historiker og journalist Arnhild Skre om å skrive historier om krig, kjærlighet og svik inn i døden.

Arrangementet foregår på engelsk.