Hjem til Jo

bookmark

Jo Nesbø og Finn Skårderud

onsdag 19. mars 2014, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram og Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSAL. BILLETTER TIL LIVE-OVERFØRING PÅ STORSKJERM I AMALIE SKRAM (2. ETG) KAN KJØPES HER.

Som forfatter inviterer du leseren hjem til deg. Det handler om å åpne døra og si: Her bor jeg, det er jeg som har valgt interiør, farger og bildene på veggene, min mat som serveres, det er min platesamling vi hører på, og jeg har den beste stolen og fører ordet.

Jo Nesbøs bøker er oversatt til 46 språk og har solgt utrolige 20 millioner eksemplarer på verdensbasis. I disse dager kommer hans nye roman ut, og selv om ikke forfyllete Harry Hole spiller hovedrollen, håper vi også denne gangen på hevn, groteske, slående tablåer og blodige lik på steder man aldri før har sett dem.

Sønnen er en frittstående krim om en mann som slipper ut etter å ha sittet i fengsel fra han var atten år. Bokas verdenspremiere tar vi på Litteraturhuset når Nesbø nå samtaler med Norges mest profilerte psykiater, forfatteren Finn Skårderud. Hvor bevisst er Nesbø selv i gjerningsøyeblikket, når han bygger opp plott og under og overjeg hos mordere og offer? Hvordan forklarer psykologien det som er i spill når Nesbø oppnår så sterke angst- og spenningsreaksjoner hos leseren? Og kan hans spektakulære massemordere diagnostiseres? Det er klart for en samtale om skrift, psykopater og valg av interiør.