Horror på Manhattan

bookmark

Marisha Pessl og Linn Ullmann

onsdag 14. mai 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

En kvinne blir funnet død i et nedlagt varehus på Manhattan. Hennes far er den legendariske kultregissøren Stanislas Cordova, en fremragende skildrer av menneskelig mørke og selv omringet av mystikk. Når datteren hans blir funnet død, har den sky skrekkfilmskaperen selv vært så lenge borte fra offentligheten at ingen lenger vet om han lever.

Marisha Pessls debutroman Utvalgte emner i katastrofefysikk var en internasjonal suksess av de sjeldne og ble blant annet kåret til en av årets ti beste bøker av The New York Times i 2006. Ryktene om storhet gikk derfor i forveien når Pessl nå er aktuell med den mørke romanen Nattfilm om en familie som er omringet av okkulte krefter, og hvor kunsten og virkeligheten ikke alltid har klare skiller.

Disse skillene blir også visket ut utenfor permene på Pessls roman. I boka er det trykket artikler om den fiksjonelle regissøren, tilsynelatende hentet fra Vanity Fair og The New York Times, og på YouTube finnes kortfilmer som hevdes å være upubliserte råklipp fra Cordovas filmer og overvåkingskameraer fra området på Manhattan der hans datter ble funnet død. «Du kommer til å glemme å gå av på undergrunnsbanen, svi middagen og begynne å sove med lyset på», skrev The Washington Post om boka som omtales som en litterær horror-roman. Nå kommer Marisha Pessl til Litteraturhuset for å snakke med forfatterkollega Linn Ullmann.

Arrangementet foregår på engelsk. Romanen er oversatt til norsk av Vibeke Saugestad.

FOTO: Laura Rose
 

Arrangementet er støttet av Den amerikanske ambassaden i Oslo