Høstungdom

bookmark

Program mandag

mandag 4. oktober 2010, kl. 11:00

Sal: Hele huset

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Det er begrenset antall plasser. Påmelding eller spørsmål til post@litteraturhuset.no.

I høstferieuka (4. – 8. oktober) arrangerer Litteraturhuset Høstungdom, en uke med verksteder og arrangementer for ungdom mellom 13 og 18 år. Det er tre ulike verksteder man følger gjennom uka, og torsdagen er det show der alle deltakerne viser fram det de har lært i løpet av uka. Showet er åpent for deltakere, familie, venner og andre som vil komme og se på. Lær av flinke verkstedholdere, slapp av i lesekroken i pausene med bøker og tegneserier på flere språk og heng med ungdom fra hele byen! I løpet av Høstungdom får du være med på ting som:

Rapverksted
Hvordan lager man egentlig raptekster? Hvor begynner man, hvordan får man gode rim, hva skal man skrive om og hvordan skal det framføres? Daniele Aguilar fra Ungdomsfabrikken har bakgrunn som rapper og dj og lærer bort alt du trenger å vite før du går på scenen med din egen rap.

Tegneserieverksted
Geir Moen har tegnet og skrevet flere serier og bøker, blant annet Hex og Asfalt i Nemi og Larsons gale verden. Han kan alt fra hvordan man får ideer, hva man kan fortelle og til slutt hvordan man lager en skisse og en ferdig stripe. Lær å lage din egen tegneserie! Geir har egen blogg: http://chairmanmoen.com/

Teatersportverksted
Improteater og teatersport! Hva er morsomt, hvorfor ler vi og hvordan får man folk til å le? Tony Totini har vunnet flere internasjonale teatersportkonkurranser og kommer på Høstungdom for å lære deg om teater og komedie.

Show!
Torsdag 7. oktober kl 18.00. Kjelleren. Gratis inngang for alle. 
Etter tre dager med rapverksted, tegneserieverksted og teatersportverksted blir det show med rapkonsert, freshe tegneseriestriper og improvisert teater. Showet er åpent for deltagere, gjester og publikum. Gruppa Hooga Troppers har med seg Patrick og C.J. og slår an stemningen med hip-hop-rytmer og karibien-stemning! 

Det er program mandag, tirsdag og onsdag fra kl 11.00 til kl 16.00 med lunsjpause der deltagerne får mat. I pausene underholder gruppa Hooga Troopers med Patrick og C.J. en av dagene, og rapperen Don Martin som har oversatt boka Svenhammeds journaler som han skal fortelle fra. Torsdag er det ikke program på dagtid, men deltagerne må regne med å bruke litt tid på forberedelser til showet, etter avtale med de ulike verkstedlederne.

Sjekk ut Hooga Troopers sin MySpace og les bloggen deres.
Les mer om boken Don Martin har oversatt.
Besøk gjerne også Gatas Parlament sin hjemmeside