Høyreekstremisme og ytringsromFoto: Siw Pessar / Res Publica (Bitsch) og Foto: Reidar Engesbak / Salam Norge (Reza)
Høyreekstremisme på frammarsj

Høyreekstremisme og ytringsrom

bookmark

Anne Bitsch, Begard Reza og Ahmed Fawad Ashraf

lørdag 24. september 2022, kl. 15:00 til kl. 16:00 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst på grunn av sykdom. Vi prøver å finne en ny dato for arrangementet.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis med påmelding

Trykk-koker eller virus? Etter 22. juli har en pågående debatt dreiet seg om hvorvidt høyreradikale krefter avkjøles av å få utløp i offentligheten eller om de normaliseres og spres. Og når de får plass i offentligheten: Hvordan påvirker det ytringsrommet for utsatte grupper?

Anne Bitsch er forfatter og samfunnsgeograf. I 2021 kom boka Brorskapet. En historie om drapet på Benjamin Hermansen, og i høst er hun aktuell med Den norske skyld. En beretning fra rettssaken mot Philip Manshaus.

Begard Reza er samfunnsdebattant og generalsekretær i Salam Norge, som arbeider for å ivareta skeive muslimer. Hen var medlem av Ytringsfrihetskommisjonen 2020-22, men trakk seg i protest i juni 2021. Begard er en interseksjonell antirasist med et særlig interesse for hvordan høyreradikale opererer i samfunnet med ulike anti-skeive aktivister.

Ahmed Fawad Ashraf er journalist og debattredaktør i AvisaOslo.

Denne lørdagen vil Anne Bitsch ta for seg hvordan det offentlige ordskiftet rundt innvandring har endret seg de siste 40 årene, mens Begard Reza vil fortelle om sine erfaringer som aktivist. Etter disse to innledningene møter Bitsch og Reza Ahmed Fawad Ashraf til samtale om normalisering av høyreradikale holdninger og hva dette betyr for ytringsrommet.

Arrangementet inngår i høstens serie om høyreekstremisme i Norge.