Snikkikk med Ingvild Rishøi   2

Høytlesning med Ingvild Rishøi  

bookmark

Med musikk av Sandra og Kine Kolstad

onsdag 29. juli 2020, kl. 19:00 til kl. 19:20

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis - digitalt

Det er ett år til Ingvild Rishøi kommer med ny bok, men hun er generøs nok til å dele et utdrag med oss nå allerede. I tekstutdraget fra den nye utgivelsen er det som så ofte før hos Rishøi et utsatt barn som forteller. Hun skal være med i Luciatoget, men Luciadrakten må strykes. Kan vaktmesteren i blokka hjelpe, når pappa bare sover? Og kommer pappa til å våkne i tide til å se henne i opptoget i gymsalen?

Omsorgspersoner som ikke makter ansvaret. De små feiltrinnene som bikker verden utforbakke. Glimtene der man forstår at bror er syk, at mor har glemt å gi hamsteren vann eller at pappa ikke rakk det denne gangen heller.

Evige somrer og brå vintre, eller som en av karakterene hennes selv sier det i samlingen Historien om fru Berg fra 2011: «Det beste og det verste bare om hverandre og om hverandre.» Sånn er Ingvild Rishøis noveller: varme og såre, og de blir sittende lenge i kroppen.

Hør Rishøi lese i denne eksklusive digitale førpremieren. Musikerne Sandra Kolstad og Kine Kolstad har laget musikk til lesningen.

Videoen/podkasten er ikke lenger tilgjengelig.