Human Development Report 2019

Lansering av Human Development Report 2019

bookmark

Ulikheter og menneskelig utvikling

mandag 16. desember 2019, kl. 12:45 til kl. 14:15

Sal: Skram

Arrangør: UNDP Norge, Utenriksdepartementet og Oslo SDG Initiative ved UiO

Inngang: Gratis med påmelding

For English version, click here

FNs utviklingsprogram (UNDP), Utenriksdepartementet og Oslo SDG Initiative ved Universitetet i Oslo har gleden av å invitere til lansering av årets Human Development Report 2019, ”Beyond income, beyond averages, beyond today: inequalities in human development in the 21st century” som handler om hvordan ulikheter i våre samfunn har hindret menneskelig utvikling og økonomisk vekst.

Innlegg holdes av utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og rapporten presenteres av Ulrika Modeér, assistent generalsekretær for Bureau for External Relations and Adovocacy, UNDP.

Deretter følger en paneldebatt som diskuterer innholdet i rapporten, ledet av moderator Dan Banik, professor i statsvitenskap og forskningsleder ved Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo.

Deltagere i panelet inkluderer Rode Margrete Hegstad, leder for LNU (Landsrådet for Norges barne -og ungdoms organisasjoner), Kathrine Sund-Henriksen, daglig leder i ForUM (Forum for utvikling og miljø) og Marius Døcker, administrerende direktør i Business for Peace. Andre deltagere bekreftes snart.

Human Development Report er UNDPs flaggskipsrapport. Menneskelig utvikling handler om å utvide begrepet vi vanligvis forbinder med rikdom: en tilnærming som ikke bare fokuserer på økonomisk vekst, men som setter mennesker og deres muligheter og valg i sentrum.

Arrangementet foregår på engelsk.