Hva betyr «Arms Trade Treaty» for internasjonal humanitærrett?

bookmark

Lunsjseminar

mandag 3. juni 2013, kl. 11:00

Sal: Kverneland

Arrangør: ILPI Senter for Internasjonal Humanitærrett og Krigens Folkerett

Inngang: Gratis

Den 3. juni markerer vi åpningen av ILPI Senter for Internasjonal Humanitærrett og Krigens Folkerett (ILPI Centre for International Humanitarian Law). Senteret knytter sammen ILPIs aktiviteter innenfor internasjonal humanitærrett og krigens folkerett samt tilgrensende områder som nedrustning, våpenreguleringer, menneskerettigheter i konflikt og antiterror-tiltak.

Vi vil gjerne markere denne lanseringen gjennom å invitere til et lunsjseminar i anledning signeringen av ATT, Våpenhandel-traktaten (Arms Trade Treaty) i New York. I tråd med tidligere humanitært engasjement i prosessene som ledet til konvensjonene som forbyr antipersonellminer og klasevåpen, spilte Norge en viktig rolle i å sikre at ATT fikk et sterkt humanitært perspektiv. Medlemmer fra den norske delegasjonen til forhandlingene og fra Norges Røde Kors skal holde innlegg om Norges innsats underveis i prosessen og om traktatens betydning for internasjonal humanitærrett.

Deltakere:
• dr. juris Gro Nystuen (ILPI), Leder av ILPI Senter for Internasjonal Humanitærrett og Krigens Folkerett og ILPI Seniorpartner
Mads Harlem, Leder av Folkerettsseksjonen i Norges Røde Kors
Andreas Motzfeldt Kravik, Rådgiver i Rettsavdelingen, seksjon for humanitær- og strafferett, Utenriksdepartementet

Bindende påmelding til ihl@ilpi.org innen 31. mai 2013. Gratis inngang. Enkel servering etterpå i ILPIs hage, som er en kort spasertur unna i Parkveien 37.