Hva er penger?

Hva er penger?

bookmark

Boklansering

torsdag 11. april 2019, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Skram

Arrangør: Universitetsforlaget

Inngang: Gratis

Velkommen til lansering av Hva er penger

De har vært skrevet i stein og verd sin vekt i gull. I dag virrer de rundt som symboler uten forankring i den fysiske verden, men regnes likevel som det mest verdifulle vi har.

Hvorfor har penger verdi? Hvordan har pengevesenet utviklet seg gjennom historien, og hva slags penger vil vi bruke i fremtiden? Kan penger forandre verden til det bedre, eller gjør de den bare verre?

I Hva er PENGER (https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/hva-er-penger-uf.html) besvares disse og mange andre spørsmål gjennom en tverrfaglig undersøkelse av fenomenet penger. Under lanseringen vil temaet bli debattert og diskutert, med et spennende deltakerpanel.

 

Program:
– Velkommen, ved forlagsredaktør Eli Valheim
– Samtale mellom Roman Linneberg Eliassen, ph.d. i samfunnsøkonomi, forfatter, oversetter og ansatt i Manifest Tankesmie, og journalist i Morgenbladet, Maria Berg Reinertsen
– Paneldebatt med forfatter Roman Linneberg Eliassen, Lars Mjøset, professor i sosiologi ved UiO, og Maria Berg Reinertsen. Ordstyrer er Ebba Boye, samfunnsøkonom og leder for Rethinking Economics Norge.
– Spørsmål fra salen
– Signering i bokhandelen

Vel møtt!