Hva skjedde med Aleksej?

Hva skjedde med Aleksej?

bookmark

Boklansering

tirsdag 20. august 2019, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Forlaget Vigmostad & Bjørke

Inngang: Gratis

Det er 1998. Familien Molvik Botnmark skal adoptere fire år gamle Aleksej fra et barnehjem på Kolahalvøya. Victoria på ti gleder seg til å bli storesøster og øver seg hver dag på språket han snakker. Journalist Åsne Seierstad besøker barnehjemmet og forteller at Aleksej alltid bærer på albummet med bildene av sin nye familie.

Mens familien venter raser den økonomiske krisen etter oppløsningen av Sovjetunionen, og i det politiske kaoset som oppstår, mister familien gutten. Mange år senere oppdager foreldrene at Victoria aldri har gitt opp å finne gutten, og sammen legger familien ut på jakten etter svar på hva som skjedde med Aleksej.

«Boka viser korleis storpolitikken får konsekvensar som set djupe spor i enkeltpersonar sine liv, anten det er i livet til en trygg, norsk familie, eller i livet til eitt av Russlands millionar fattige barn.» (Olaug Nilssen)

Møt forfatteren Kristin Molvik Botnmark og datteren Sandra Victoria Lahtinen som spiller en sentral rolle i å avdekke hva som senere skjedde med Aleksej. NRKs utenriksmedarbeider Tove Bjørgaas leder samtalen og det blir kunstnerisk innslag ved skuespiller Marit Adeleide Andreassen.