Hva skjer? – to besteforeldre på klimareise i Norge

bookmark

Boklansering

onsdag 16. januar 2013, kl. 15:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Besteforeldrenes klimaaksjon

Inngang: Gratis

Program:
Finn Wagle: Introduserer boken
Turid Lilleheie: Hvorfor fagbevegelsen må engasjere seg
Birgitte Grimstad: Mitt engasjement som kulturarbeider og bestemor
Bente Bakke: Forteller om arbeidet og reisene og inviterer til debatt
Mette Newth: Møteleder

Endelig en positiv klimabok! To besteforeldre, Svein Skotheim og Bente Bakke, har reist Norge på langs for å skrive om miljø og klima, særlig om hva som gjøres for å redusere utslipp av klimagasser. De dro fra Hammerfest til Hamar og beundret naturen, snakket med folk og leste klimaplaner så øyet ble både stort og vått. De fant mye å ergre seg over, men mest å glede seg over, så de to besteforeldrene er mer optimistiske etter sin reise enn før den startet.

Boka formidler kunnskap på en ny og underholdende måte uten å være belærende. Til tider er den noe så sjeldent som en morsom klimabok. To kommuner trekkes fram som klimafyrtårn og forbilder ved å redusere energibruken i bygg, resirkulere avfall og satse på kollektivtrafikk, sykkel og gange. Forfatterne treffer mennesker som går i bresjen med sol- og jordvarme, og de møter folkene bak en revolusjonerende liten kraftmaskin, som kan utnytte enhver varmekilde til å produsere elektrisitet.

Svein Skotheim har bakgrunn som partisekretær i SV, og Bente Bakke har vært stortingsrepresentan for Høyre, men de er enige om absolutt alt når det gjelder klimapolitikk. Etter enda en mislykket klimakonferanse i Doha er det viktig at noen viser vei og går foran, og Norge har de aller beste forutsetninger for å bli et slikt land. Det er bokas budskap.
Boka lanseres parallelt i Oslo og Bergen. Den utgis på Punktum Forlag (Spartacus) i samarbeid med Besteforeldrenes klimaaksjon. Den kan kjøpes i bokhandelen eller på www.besteforeldreaksjonen.no.