Hver ytring er en gnist 1Foto av Asieh Amini og Ingrid Storholmen er tatt av Javad Montazeri.

Hver ytring er en gnist

bookmark

Med Asieh Amini og Ingrid Storholmen

onsdag 30. oktober 2019, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Nedjma

Arrangør: Norsk PEN

Inngang: Gratis

Norsk PENs komité for fengslede forfattere inviterer til et møte med forfatterne Asieh Amini og Ingrid Storholmen. Sammen forteller de om kampen for menneskerettigheter og ytringsfrihet i Iran og i Norge, og hvordan de kombinerer sine forfatterskap med et stort samfunnsengasjement.

(Merk programendring: Ingrid Storholmen erstatter Guro Sibeko, som opprinnelig var på programmet, men som har måttet avlyse sin medvirkning denne kvelden.)

Forestillingen forteller historien om hva som skjedde da Asieh Amini, fremstående journalist i en av Teherans største aviser, oppdaget en liten notis om en seksten år gammel jente som var dømt til døden ved henging. Gjennom Aminis poesi på persisk og norsk får vi et innblikk i hva det kan koste å forsvare menneskerettighetene, og vi følger hennes reise fra den iranske overklassen til en tilværelse som flyktning i Norge. Parallelt leser Ingrid Storholmen fra eget forfatterskap. De to diskuterer sensur og selvsensur, ytringsfrihet og ytringsplikt. Hvor store personlige omkostninger skal man tåle for å forsvare egen og andres frihet og retten til å ytre seg?

Forestillingen er bestilt av Norsk PEN og produsert av Lene Therese Teigen, i nært samarbeid med de medvirkende forfatterne. I tillegg til Ingrid Storholmen og Asieh Amini har forfatterne Guro Sibeko, Lene Therese Teigen og Sahar Bayati medvirket på tidligere forestillinger. I perioden 2016-2018 har forestillingen vært vist over 70 ganger for elever på videregående skoler ulike steder i landet.

Norsk PENs Komité for fengslede forfattere består av medlemmer fra Norsk PEN, Den norske Forfatterforening, Norsk Oversetterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening – NFFO.

Produksjonen er finansiert med tilskudd fra Stiftelsen Fritt Ord og Litteraturbruket (Norsk Forfattersentrum), og arrangementet er støttet av Norsk Oversetterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Hjertelig velkommen!