Hvi skal da min mund stille staa?

bookmark

En forestilling i fem satser om Dorothe Engelbretsdatter

lørdag 24. november 2012, kl. 18:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Scene Helgeland

Inngang: Billett

Velkommen til “Kontoret for gjenopprettelse av glemte kvinnelige forfatteres renommé”. Her kan du bli bedre kjent med Dorothe Engelbretsdatter, Norges første kjente kvinnelige forfatter. Hun debuterte med den ”barokkebestselgeren” Sjælenssangoffer da hun var 44,var kamerat med Petter Dassog Thomas Kingo, skrev brev til Kongen i København, og kanskje hadde hun en elsker i Kongens by..? At hun var god i boksing er mindre sannsynlig, men hun visste ialle fall å slå fra seg ver balt!

Forestillingen vil bli innledet med et foredrag av Elisabeth Aasen, som forteller om forfatterinnen og hennes samtid. Aasen forsker på kvinners litteratur og historie, og har skrevet flere bøker om emnet, blant annet en bok om Dorothe Engelbretsdatter.

På scenen: Ida Løken og Eline Sundal
Regi: Anne Meek
Kostyme og scenografi: Kari Elfstedt

BILLETTBESTILLING: Tlf 980 19 386.
Forestillingen spilles også fredag 23. kl. 19.

Pressen har skrevet:
”Skuespillerne Ida Løken og Eline Sundahl spiller på et bredt register i forestillingen, bokstavelig talt. De spiller instrumenter, gjøgler, og forteller” HelgelandsBlad

“Festlig om 1600-tallsforfatterinne” Brønnøysunds Avis

Forestillingen har mottatt støtte fra Fritt Ord, Nordland Fylke, Bergen Kommune, Petter Dass Muséet, Kvinnemuséet på Kongsvinger, Høgskolen i Nesna, Kultur og Teaterverkstedet Fyret i Alstahaug.

Foto: Lillemor Hestvik