Hvilket mangfold for bokbransjen?Foto Camara Lundestad Joof: Maria Gossé. Foto Therese Tungen: Sara Olivia Berntsen

Hvilket mangfold for bokbransjen?

bookmark

Seminar

tirsdag 7. mai 2019, kl. 11:30 til kl. 14:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Den norske Forleggerforening

Inngang: Gratis

Kan og bør norsk bokbransje bli mer mangfoldig? Hvilke tiltak bør gjennomføres? Disse spørsmålene blir diskutert når Forleggerforeningen inviterer til et åpent seminar om mangfold i bokbransjen. Seminaret er en del av Forleggerforeningens mangfoldssatsing.

Om programmet:

Penguin Random House (Storbritannias største forlag) har gjort seg bemerket internasjonalt med sin massive satsing på mangfold. Vi har invitert hjernen bak denne satsingen, Siena Parker, til å gi oss et innblikk i prosjektet. Hun vil fortelle om strategien bak satsingen, hvilke konkrete virkemidler som er brukt, og hva som er gevinsten i andre enden.

Hva kan norske forlag lære av Penguin? Det vil Tine Kjær (Cappelen Damm) og Mads Nygaard (Aschehoug) forsøke å svare på i samtale med Silje Eikemo Sande, som er dagens moderator, og som til daglig leder Kulturrådets inkluderende kulturliv i Norden-prosjekt.

Vi har også med oss daglig leder og gründer for MAK Javad Mushtaq. Han vil gi en introduksjon til mangfoldsledelse og interkulturell kompetanse, og vil avsløre hvilke verktøy bedrifter kan ha i verktøykassa si for å bli gode på mangfold.

Forfatter, dramatiker og aktivist Camara Lundestad Joof og hennes redaktør Therese Tungen vil gi et innblikk i arbeidet med boka Eg snakkar om det heile tida (Samlaget), og vil diskutere det å jobbe med mangfold i norsk kulturliv.

Seminaret er gratis og åpent for alle!