Hvordan brukes kvinner i krig?

Utdeling av Ingrid Aunes minnepris til Inger Skjelsbæk

bookmark

Hvordan brukes kvinner i krig?

onsdag 19. oktober 2022, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Stiftelsen Ingrid Aunes Minnefond

Inngang: Gratis - Ingen påmelding

«Ta med deg en saks for å forsvare deg», skrev nylig en ukrainsk gynekolog på Instagram.

Professor Inger Skjelsbæk var blant de første som begynte å jobbe med krig og seksualisert vold. Med sin bakgrunn fra psykologien og sitt søkelys på kjønnsdimensjonen ved krigføring og krigens effekt på individene, bidrar hun med andre perspektiver enn de tradisjonelle analysene av institusjoner og politiske systemer.

Hun er en uredd stemme som setter søkelys på kvinnenes situasjon og den seksualiserte volden som foregår i Ukraina.

Inger Skjelsbæk jobber med konsekvensene krig har for mennesker. Det er selve definisjonen på fredsarbeid. Derfor er styret i Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond svært glade for å kunne tildele Ingrid Aunes minnepris 2022 til henne.

Prisen deles ut under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo 19. oktober. Her vil Inger Skjelsbæk holde et foredrag om arbeidet sitt før hun møter statsråd Espen Barth, forfatter Åsne Seierstad og historiker og assisterende direktør i NOREF Marte Heian-Engdal til samtale om bruk av kvinner som våpen i konflikt.

Ingrid Aunes Minnepris består av 30 000 kroner og et diplom og deles ut hvert år på Aunes bursdag til et vitenskapelig eller journalistisk arbeid som har bidratt til å sette fokus på temaer Aune var spesielt opptatt av: Nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Arrangementet strømmes også direkte på YouTube