Hvordan dele mer og kjøpe mindre?
Et seminar for å redusere friluftslivets miljøavtrykk
Se direktesending av arrangementet her
Mye av dagens friluftsmote er preget av korte trender og raske endringer i kolleksjoner. Hver nordmann bruker i snitt tre ganger så mye som en innbygger i EU på sports- og friluftsutstyr. Det utgjør en stor belastning miljømessig.
Mange bransjeaktører jobber for å redusere miljøbelastningen, og i den nylig vedtatte bærekraftstrategien har Den norske turistforeningen (DNT) en ambisjon om å redusere friluftslivets fotavtrykk og være en pådriver for bærekraftig produksjon og redusert forbruk av utstyr til friluftsliv.
På dette webinaret (live på Litteraturhuset og streaming på Youtube) ser vi på hvordan bransjen jobber med utfordringene.
Foreløpig program:
Bergans: Hvordan jobber Bergans med sirkulærøkonomi?
The Northern Playground: Hvordan kan et klesmerke som vil selge mindre klær noen gang bli lønnsomt?
Ett grønnere valg: Hvordan jobber Fenix Outdoor (Fjellräven) med bærekraft og hva oppnår Naturkompaniet med sin egen merkeordning «Ett grönare val»?
Hvordan etablere utleie som funker
Bærekraft som businesscase: Startupen Vandre hjelper klesprodusenter/merkevare med å drive lønnsom gjenbruk.
Re-turen: Hos Stavanger Turistforening er det ansatt syerske for å jobbe med gjenbruk og redesign av klær og turutstyr.
Grønn Plattform: Med Pinsj skal eventyreren Aleksander Gamme gjøre friluftslivet grønnere.
Follow the footprint: Den svenske skopodusenten Icebug vet det nøyaktige klimaavtrykket på hvert par sko – og jobber med å redusere det.
Samarbeid om løsningene: Hva skjedde da klesprodusenten Kari Traa inviterte hele bransjen til å samarbeide om bærekraftsløsninger?
100 prosent sirkulær: Det svenske klesmerket Houdini har mål om at 100 prosent av neste års kolleksjon skal bestå av sirkulære materialer. Hør om veien og arbeidet for å komme dit.
Hva gjør DNT på dette området
Påmelding til baerekraft@dnt.no