Hvorfor jeg forlot Islam

Hvorfor jeg forlot Islam

bookmark

Foredrag og samtale med Harris Sultan

mandag 9. september 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Skram

Arrangør: Ex-Muslims of Norway

Inngang: Gratis

Ex-Muslims Of Norway inviterer til foredrag og samtale med den Australsk-Pakistanske eks-muslim ateist forfatteren av boken The Curse of God: Why I Left Islam, Harris Sultan.

I sin bok The Curse of God: Why I Left Islam gjør han en kritisk analyse av religion generelt og islam spesielt. Den dekker noen vanlige misforståelser om islam som både muslimer og ikke-muslimer har. Harris skriver bland annet om hvordan og hvorfor han ble en ex-muslim, formålet med å skrive boken, viktigheten av kritisk tekning. Harris viser også de vitenskapelige feilene i Koranen og skriver det kritiske og sensitive temaet om Allahs og Muhammeds karakter i lys av Koranen, Hadith (samling av Muhammads sitater) og Muhammads biografi. I den siste delen av boka diskuterer forfatteren økningen av islamismen i den vestlige verden og dens farer.

Vi skal dele våre kunnskaper og erfaringer for å øke kunnskap om viktigheten av kritisk tekning om religiøse tekster og historie, viktigheten av Ex-Muslims bevegelsen og farene med økende islamisering i det moderne vesten.

Panel deltakere: Harris Sultan, Ninrock Etnestad, Cemal Knudsen Yucel       

Arrangementet foregår på engelsk.