Iannis Xenakis 90-årsdag

bookmark

Lunsjkonsert

fredag 4. mai 2012, kl. 12:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Ny Musikk i samarbeid med NOTAM, Ringen Kino og Centre Iannis Xenakis

Inngang: Gratis

I anledning Iannis Xenakis 90-årsdag arrangerer Ny Musikk i samarbeid med NOTAM, Ringen Kino og Centre Iannis Xenakis (CIX), Frankrike, en portrettuke om den nyskapende komponisten, arkitekten og politiske aktivisten. På program, konserter, filmvisning, debatt, workshop og foredrag.

Lunsjkonsert
Mikka (1971) og Mikka S (1976) for solo fiolin med Kari Rønnekleiv

Foredrag med komponisten Ole-Henrik Moe: Kræsj-kurs i Xenakis ideer, ispedd Ole-Henriks personlige opplevelser av Xenakis som lærer

 

Kari Rønnekleiv (f. 1972) er oppvokst og fikk sin første utedannelse som fiolinist i Trondheim i musikkskolen og ved Trøndelag musikk-konservatorium med Bjarne Fiskum som lærer. Der var hun med når han staret kammerorkesteret TrondheimSolistene både som solist og 2. konsertmester. Hun fikk tidlig med kammermusikk-undervisning i Trondheim og spesialiserte seg siden i feltet med studier i London ved Royal College of Music med Levon Chilingirian som lærer . Kari har jobbet i klaverkvintett i Finnmark i 2 år. og som gruppeleder og leder av kammermusikkprosjekter i Tromsø Symfoniorkester i 2 år. Siden jobbet hun flere år i Bodø Sinfonietta .

De siste årene har jobbet med samtidsmusikk og improvisasjon. Hun fikk Spellemannsprisen for sin solo-CD med verker av ektemannen Ole-Henrik Moe , og har turnert flere samtidsfestivaler i Tyskland og Østerrike med verkene fra denne platen. bla med en solo.konsert i Musikverein i Wien i november 2009.

Ole-Henrik Moe er født i 1966 i Oslo. Han har studert fiolin og komposisjon i Norge, Frankrike og Tyskland, der et studieår med Iannis Xenakis ved Sorbonne i Paris regnes som veldig viktig for han. Han har også studert kognitiv filosofi og psykologi, samt biofysikk ved universitetet i Oslo. Som fiolinist har han spilt i diverse klassiske orkestre og kammerkonstelasjoner, og var med på å stifte Oslo barokkorkester. Han har også jobbet med diverse jazz og improvisasjoner, og spiller f.eks i duoen “Sheriffs of Nothingness” med Kari Rønnekleiv, som gav ut cd på Sofa records i fjor.

Som komponist har Ole-H. Moe jobbet med de fleste besetninger, og skrevet verker for bla. Ardittikvartetten, Münchener Kammerorchester, Ensemble Laboratorium, Ensemble Recherche, Klangforum Wien etc. Her på berget er samarbeidet med ovennevnte Kari Rønnekleiv (hans fru….) det han regner for viktigst. Hun gav ut i 2007 en dobbelt cd med to fiolinstykker av ham, som hun fikk spellemannsprisen for det året. I flere år hadde Ole-Henrik Moe et nært samarbeid med Arne Nordheim, og assisterte denne ved flere verker. Dette har ført til at han nå arbeider ved Norges Musikkhøgskole med å katalogisere Nordheims etterlatte papirer etc. Ole-H. Moe har også jobbet som arrangør og studiomusiker på ca. 40 plateproduksjoner i de fleste sjangre.