Ikke som de andreFoto Steen: Trine Hisdal / Foto Diakité: Therese Ohrvall

Ikke som de andre

bookmark

Thorvald Steen og Jason Diakité

torsdag 3. februar 2022, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Arrangementet må dessverre utsettes til mai. Vi kommer tilbake med ny dato så snart denne er spikret. Kjøpte billetter vil være gyldige på ny dato. Billettkjøpere vil også bli kontaktet for muligheten til å få billettene refundert.

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Voksen 100,-Student 70,-

Thorvald Steen og Jason Diakité har begge kjent på det å være annerledes. Steen måtte som 16-åring legge hoppkarrieren på hylla da han fikk diagnosen progressiv muskeldystrofi, som innebærer at kroppens muskler gradvis brytes ned. «Det kjentes som å ha en udetonert bombe innvendig,» har Steen selv uttalt.

Diakité har svart far og hvit mor, og vokste opp i et blendahvitt Skåne. Han lengtet etter at den hvite fregnen på håndbaken skulle vokse, sånn at huden hans ble hvit og han ble som de andre barna.

Både i egne kunstnerskap og gjennom et mangeårig vennskap har Steen og Diakité utforsket betydningen av å være annerledes, hvordan de har ønsket å passe inn, og hvordan annerledesheten også kan være en styrke. Nå møtes de på Litteraturhusets scene for å diskutere annerledeshet gjennom historien, i samfunnet i dag, hvordan det arter seg i kunsten – og i deres eget liv.

Thorvald Steen har gitt ut mer enn 40 romaner, skuespill, diktsamlinger og barnebøker. Bøkene hans er oversatt til mer enn 26 språk. I de to siste romanene, Det hvite badehuset og Det siste fotografiet, skriver han med utgangspunkt i eget liv og familiehistorie.

Jason Diakité, bedre kjent under artistnavnet Timbuktu, er en av Nordens største hiphop-artister, med mer enn 15 album bak seg. I 2016 ga han ut selvbiografien En dråpe midnatt.