Illegitim gjeld og kapitalflukt i Afrika

bookmark

Bokbad med Leoncé Ndikumana

tirsdag 13. desember 2011, kl. 18:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Slett U-landsgjelda, Fellesrådet for Afrika og Tax Justice Network Norway

Inngang: Billett

Denne nye boka er viktig for enhver som er interessert i Afrikas utvikling. Her avdekker økonomiprofessorene, Leoncé Ndikumanas og James Boyce, de nære linkene mellom lån og kapitalflukt. Mer enn halvparten av pengene som er blitt lånt av afrikanske land de siste tiårene, har igjen forlatt landet, og ofte havnet i private bankkontoer hos bankene som ga lånene til å begynne med. Samtidig peker forfatterne på hvordan gjeldsnedbetjening går på bekostning av offentlig investering i helse og utdanning.

I kveld vil forfatter av De superrike og politisk journalist i Klassekampen, Mímir Kristjánsson, introdusere Professor Leoncé Ndikumana, og veilede oss gjennom problematikken som tas opp i boka. Prof. Ndikumana er fra Burundi, men er økonomiprofessor ved University of Massachusetts, Ahmerst. Han har tidligere vært direktør for utviklingsforskning ved den Afrikanske Utviklingsbanken og sjefsøkonom ved FNs økonomiske kommisjon for Africa (UNECA). Les mer om boka på SLUGs hjemmesider.

Etter Kristjánsson og Ndikumanas samtale vil det åpnes for spørsmål fra publikum, og til slutt vil dere få mulighet til å kjøpe Ndikumanas bok – og få den signert av forfatteren!

Kaffe serveres. Velkommen!