Immunologiens dag 2022 1 Sar photo created by freepik

Immunologiens dag 2022

bookmark

Vaksiner

fredag 29. april 2022, kl. 11:00 til kl. 14:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk Selskap for Immunologi (NSI)

Inngang: Gratis

Arrangement blir også strømmet på NSIs Facebook-side

Den internasjonale dagen for immunologi er den 29. april og arrangeres årlig av Norsk Selskap for Immunologi  (NSI) for å formidle ny forskning og kunnskap om immunsystemet til offentligheten.

Vaksiner er et av de største medisinske gjennombrudd noensinne og beskytter oss mot infeksjoner som tidligere medførte sykdom hos store deler av befolkningen. De fleste av oss har fått vaksine mot COVID-19. Noen er redd for at disse vaksinene er utviklet for fort eller redd for bivirkninger og noen er usikre på hvor effektive disse vaksinene er, mens noen synes det er helt uproblematisk med et stikk i armen. Foredragsholderne er blant landets fremste eksperter i sine felt: Professor Anne Spurkland vil gi oss en introduksjon til immunsystemet og vaksiner,  forsker Even Fossum vil snakke om  til å snakke om vaksineutvikling med fokus på Covid-19 vaksiner. Vi får høre fra professor Rebecca Cox og forskererne Siri Mjaaland og Lill-Iren Trogstad om Covidvaksiner generelt og i høyrisikogrupper og barn, og også om bivirkninger. Professor Ludvig Munthe vil diskutere vaksineeffekt hos organtransplanterte og andre pasienter som står på immunhemmende medikamenter.

Foredragsholderne er valgt fordi de forklarer vanskelige tema slik at vi andre forstår. Benytt gjerne anledningen til å stille spørsmål!