Informasjonsmøte om Julian AssangeFoto: David G Silvers.

Informasjonsmøte om Julian Assange

bookmark

Veien videre i kampen for rettferdighet

onsdag 19. januar 2022, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norsk PEN

Inngang: Gratis - Påmelding

Arrangementet strømmes på Norsk PENs nettside og Facebook-side

Julian Assange har vært innesperret i Belmarsh-fengselet i over 1000 dager. 10. desember 2021 vedtok britisk høyesterett at han kan utleveres til USA, hvor han risikerer 175 år i fengsel. Kampen for rettferdighet for Julian Assange fortsetter.

Julian Assange står tiltalt for å ha avdekket alvorlige krigsforbrytelser i Irak og Afghanistan, gjennom massive lekkasjer av store mengder ugjendrivelige fakta og dokumentasjon, men har ingen blitt stilt rettslig ansvarlige for disse forbrytelsene. Hans menneskerettigheter har blitt krenket en rekke ganger, og han fortsetter å leve under svært vanskelige forhold i høysikkerhetsfengselet Belmarsh.

Norsk PEN og initiativtakerne bak oppropet «Sett Julian Assange fri» inviterer til et informasjonsmøte om situasjonen til Julian Assange og veien videre. Informasjonsmøte strømmes på Norsk PENs nettside og Facebook-side. 

 

PROGRAM

Velkommen ved Rune Ottosen, leder av Norsk PENs Assange-utvalg

Intervju om nåværende situasjon for Julian Assange med Kristinn E. Hrafnsson, journalist og talsmann for WikiLeaks

Innlegg om Norges rettslige ansvar ved Torbjørn Jagland, tidligere statsminister, utenriksminister og generalsekretær i Europarådet

Innlegg om bokprosjektet «Den skammelige forfølgelsen av Julian Assange» ved Gisle Selnes, professor ved Universitet i Bergen, og Frode Helmich Pedersen, førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen

Innlegg av stortingsrepresentanter:

  • Sofie Marhaug (Rødt)
  • Rasmus Hansson (MDG)

Avslutning og diktlesning ved Agnete G. Haaland, nestleder i Norsk PEN

Arrangementet skjer i henhold til lokale og nasjonale smittevernrestriksjoner. Husk å trykke «delta» i Facebook-arrangementet for å få en påminnelse. Om du ikke har mulighet til å delta på arrangementet, kan du følge sendingen direkte på Norsk PENs Facebook-side. Den vil også ligge tilgjengelig på Norsk PENs nettside og YouTube-kanal i etterkant av sendingen.