Internasjonal barnefestival

bookmark

FN-sambandet markerer FN-dagen

søndag 24. oktober 2010, kl. 12:00

Sal: Hele huset

Arrangør: FN-sambandet

Inngang: Gratis

Afrikansk familiekonsert, Bollywooddanseskole, sirkuskurs, aktivitetsverksted og eventyr fra Asia og Afrika. Alt dette, og mer til, får du hvis du kommer på FN-sambandets markering av FN-dagen, 24. oktober.

Arrangementet egner seg for store og små, men spesielt for barn fra fire til åtte år. Velkommen!

FN-sambandet inviterer til gratis filmvisning klokka 18.00 med fjorårets publikumsfavoritt fra Film fra Sør, Et øyeblikk frihet. Å gå fra fangenskap til frihet innebærer den frustrerende mellomtilstanden å være i asyl. Fullstendig usikkerhet, frustrasjon og redsel kjennetegner denne tilstanden, sammen med stort mot og et håp om å forandre hverdagen til det bedre. For a Moment, Freedom forteller gjennom 3 historier om viktigheten av å se humoren i tragedie og frustrasjon. Filmen vant publikumsprisen både på Film fra Sør i 2009 og Tromsø internasjonale filmfestival i 2010.

”Filmen kan bli sett på som en reaksjon på og en kommentar til den politiske og sosiale situasjonen i Europa i dag, der rasisme og hat for utlendinger har blitt godtatt i skremmende grad. Mitt mål har vært å fortelle noen av de sanne historiene og forklare bakgrunnen til disse enneskene som blir utstøtt, og å vise at deres historier er universelle, deres lengsel for en familie og et liv i fred og frihet er universell. Og det er disse universelle lengslene som gjør mennesker i stand til å gjøre det umulige.”