Islams offentlige hemmeligheter

bookmark

Med Jaleh Tavakoli

torsdag 22. august 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Ex-Muslims of Norway

Inngang: Gratis

Foredrag og samtale med forfatteren av boken Islams Offentlige Hemmeligheter, Jaleh Tavakoli.

Tavakoli kom til Danmark fra Iran i 1991. Hun er talskvinne for organisasjonen Fritt Iran og er forfatter av boken «Islams offentlige hemmeligheter». Hun er en liberal humanist og feministisk aktivist og har utrykket seg særlig kritisk til islams fremvekst i vestlige land.

I denne boken skriver forfatteren om utfordringene med kritisk og ærlig samtale om islam, hun beskriver også forholdet mellom islam og muslimer.
Hun introduserer begrepene mainstream Islam, islamisme og jihadisme. Til tross for mange teologiske forskjeller, har Islam mange ideologiske, politiske og juridiske fellestrekk. Boken debatterer også mainstream islams problemer med det moderne vesten og demokratiet, spesielt i en vestlig sammenheng.

Etter foredraget, skal vi ha en samtale om bokens tema, ytringsfriheten og problemstillingene her i Vesten når vi snakker om Islam. Dele våre erfaringer, øke kunnskapen om utfordringer og beskyldninger som islamkritikere møter i den offentlige debatten. Det vil også bli tid til spørsmål fra publikum.

– Gratis adgang
– Bok salg og signering etter arrangementet (Begrenset antall bøker)
– Språk: Engelsk