Jakten på den grønne lykken 1

Jakten på den grønne lykken

bookmark

Boklansering med Bjørn Stærk

torsdag 13. september 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Humanist forlag

Inngang: Gratis

«Jakten på den grønne lykken» er en bok om økologi og lykke. Om å leve gode liv som også gjør verden bedre.

Bjørn Stærk hevder at det er noe umenneskelig ved måten vi lever på. Vi reiser, bor og jobber på måter som skader oss selv og andre. Vi kjøper ting vi ikke vet hvor kommer fra og ikke vet hvor ender opp. Forbruket vårt tærer på naturressurser som ikke kan erstattes, og øde-legger livene til mennesker langt borte.

Med sykkelen som utgangspunkt utforsker han grønne ideer om lykke og ansvar. Hvorfor er gleden ved å sykle forskjellig fra gleden ved å kjøre bil? Hvordan ble byene våre som de er? Hvem sydde klærne dine, og hvor­for er det vanskelig å reparere mobiltelefonen din?

Stærk hevder at nøkkelen til et godt liv er å tenke i en mindre skala, å sette grenser for grådigheten vår, og å ta ansvar for naturen og menneskene vi er avhengig av.

På dette arrangementet intervjues Stærk av Hilde Østby.

Bjørn Stærk har blogget om politikk siden 2001, er fast skribent for Aftenposten på nett og jobber til daglig som programmerer. Han har tidligere skrevet bøkene «Ytringsfrihet. Pro et contra» og «Å sette verden i brann. En ateist skriver om Jesus».

Hilde Østby er forfatter, idéhistoriker, journalist og syklist. Hun har skrevet romanen «Leksikon om lengsel» og «Å dykke etter sjøhester. En bok om hukommelse» (sistnevnte i samarbeid med Ylva Østby).

Arrangementet er gratis og åpent for alle.