Jakten på ensomhetenFoto: Karl Melby

Jakten på ensomheten

bookmark

En bevegelse ut i søken innover

torsdag 7. november 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Karl Melby

Inngang: Gratis

Få med deg dette rykende ferske foredraget!

 

Fortellinger, oppdagelser og funn fra personlige og faglige møter i ulike kriker og kroker av landet vårt.

Jakten på ensomheten er et prosjekt som handler om å lete etter noe så vanskelig tilgjengelig som ensomhet. “Selv visste jeg ikke at det var ensom jeg hadde vært”, sier forfatter og foredragsholder etter oppdagelsen for et par år siden. Nå lar han seg ikke lenger overmanne av den, han ser den som en sammensatt følelse, som en tanke vi får, eller tar til oss, han ser den også som en ressurs, som en styrke i møte med livet.

Karl Melby har i over to år saumfart sin ensomhet, og inntar her sin sårbarhet som mann i berøring med vanskelige tema som ensomhet, selvmordstanker, lengsler og behov.

Han har solgt sin bolig, gitt bort det meste av sine eiendeler og står  igjen med et par kofferter, mer eller mindre, og gjør nå sitt største prosjekt så langt, på veien til å normalisere det å være ensom, oppleve ting som ensomt og kjenne ensomhet.

Bobilen er fylt opp med penn og papir, og et åpent sinn.

Jakten på ensomheten søker svar der ute i det ukjente, borte fra det vante, utenfor komfortsonen, i møte med nye folk, nye steder, i bygd og by – som speilinger i vannskorpa – inn til sjelens nye oppdagede indre kulturlandskap.

I Jakten på ensomheten bruker Karl Melby reisefortellingen som en ramme til å fortelle personlig og faglig om ensomhet.

Sett av kvelden og få inspirasjon til hvordan møte andre i sin ensomhet, og til hvordan du selv kan møte den om den skulle dukke opp.

Alle er ensomme fra tid til annen.