Jakten på maskulinitet forener de høyreekstreme

bookmark

Seminar med Michael Kimmel

onsdag 28. september 2011, kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Reform - ressurssenter for menn og Hvitt Bånd Norge

Inngang: Gratis

Hvitt Bånd Norge og Reform – ressurssenter for menn inviterer til seminar med den anerkjente mannsforskeren Michael Kimmel. Han vil relatere 22. juli-massakren i Norge til sitt arbeid med menn og de høyreradikale i USA og Sverige:

Kvinnehat er en gjenganger i Breiviks manifest og et sentralt tema i Eurabia-konspirasjonen. Hva motiverer unge hvite menn til å rette sitt hat mot kvinner, etniske minoriteter og marginaliserte grupper i samfunnet? Hva kan vi gjøre for å komme de hatefulle unge mennene i møte? Michael Kimmel har de siste fem årene fulgt de høyreekstreme miljøene i USA og Skandinavia. Han har intervjuet nynazister, hvite høyreekstreme, patrioter og medlemmer av rurale militser. Han har også intervjuet tidligere nynazister i Sverige.

Kommentar ved Cornelius Jakhelln, samfunnsdebattant og forfatter. Jakhelln har analysert tapernes raseri, med bakgrunn i blant annet egne erfaringer:
“Som hvit nordmann og europeer følte jeg meg sviktet av politikere som åpnet samfunnene våre for masseinnvandring, samtidig som de feide den antihvite rasismen under teppet. Jeg følte meg oversett, forbigått og krenket,” skriver Jakhelln i essayet Æren og demokratiet, Morgenbladet 29.7.

Hilde Charlotte Solheim, direktør og feminist. Solheim var redaktør av den feministiske boken Råtekst (1999). Hvorfor hater de feministene? Hvordan kan likestilling skape et slikt hat?

Spørsmål fra salen og diskusjon.

Møteleder: Gjermund B. Skaar, kampanjeleder Hvitt Bånd Norge.

Seminaret vil foregå på engelsk. Etter seminaret signerer Michael Kimmel bøker i bokhandelen.

For mer informasjon og kontakt:
Ole Bredesen Nordfjell, Rådgiver, Reform – ressurssenter for menn, ole@reform.no eller tlf. 22340950.