Jazzy Albert 2

Jazzy Albert

bookmark

Konsert med Høyer/Strandberg/Lindvall/Knedal Andersen/ Mollestad. Jazznytt18-spesial med Vinger/Ørstavik/Roshauw

tirsdag 6. august 2019, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Pippi Langstrømpe, Emil og Albert Åberg. På 70-tallet ble alle disse bøkene til film og TV med musikk som ble betegnet som både nyskapende og anarkistisk. Nå regnes sangene imidlertid med blant de tidløse klassikerne.

Musikken var komponert av den svenske jazzbassisten og komponisten Georg Riedel. Nå gjør et stjerneensemble av norske og svenske jazzutøvere som vokste opp med svensk barne-TV låtene til sine egne. Ola Høyer er en av Norges ledende unge jazzbassister og musikalsk leder for Kalaskvartetten, som denne kvelden gjør sin første konsert med utgangspunkt i 70-tallets barne-TV-jazz. Med seg har han Emil Strandberg (trompet), Johan Lindvall (tangenter), Dag Erik Knedal Andersen (trommer) og gjest Hedvig Mollestad (gitar).

Hva var det egentlig som skjedde i svensk jazz på 70-tallet som gjorde at den beste musikken var barne-TV-jazzen? Hvilke kvaliteter har den som gjør at musikken fremdeles framstår som ny, levende og med appell til både barn og voksne?

Før konserten vil et kompetent panel prøve å gi oss svar på dette. Maren Ørstavik er klassisk pianist, operakritiker i Aftenposten og redaktør for Periskop tidsskrift om kunst for barn og unge. Filip Roshauw er gitarist i The Switch, skribent i Jazznytt og skrev fjorårets beste kritikk av barnemusikk. De to samtaler med musikkskribent og kritiker i DN Audun Vinger, som også er programvert på Biblioteket under årets Øyafestival.

Arrangementet er en del av Klubbdagen til Øyafestivalen Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut 1. august.